Program 2017

Välkommen till Årets VD 2017, Ett event för dig som arbetar som eller runt positionen Vd.

Ledarskapssajten Motivation.se bjuder torsdagen den 16 november 2017 in till evenemanget Årets VD. För 6:e året i rad uppmärksammar och premierar vi vd:ar inom svenskt näringsliv. Tillsammans med våra partners välkomnar vi er till den nyöppnade hotellarenan At Six. Under kvällen kommer fyra vd:ar att inta scenen och ta emot utmärkelsen Årets VD 2017 i kategorierna, små, medelstora, stora bolag samt Årets Unga VD. Årets huvudtalare är Petter A. Stordalen, ägare & vd Strawberry samt styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

Tema: När världen blir vår arbetsplats.

Förändringsresorna utmanar dagligen våra ledare och medarbetare, men framförallt ställer det större krav på Vd:n. Hur kommer våra arbetsplatser förändras när digitaliseringen skapar affärsmöjligheter och samarbeten över hela värden? Den 16:e november får vi lyssna till några utav våra framstående Vd:ar och deras dagliga strategier och resultat. Varmt välkomna.

15.00

Dörrarna öppnas

15.00

Välkomna!

Per Winblad, VD och chefredaktör för Motivation.se inleder tillsammans med dagens moderatorer Anna Bellman och Günther Mårder.

Per WinbladAnna BellmanGünther Mårder

Anna Bellman har varit moderator för Årets VD sedan starten 2012. Med skarp intervjuteknik, snabba kommentarer och förmågan att samtidigt skapa en skön stämning, är Anna Bellman mycket uppskattad som moderator. Günther Mårder modererar Årets VD för första gången! Till vardags är han vd på Sveriges största företagarorganisation Företagarna där han bland annat arbetar för att skapa ett bättre företagarklimat i Sverige. Tidigare har Günther jobbat som sparekonom på Nordnet och vd på Aktiespararna.

15.45

Uthålligheten att förändra från högsta nivå.

Hélène Barnekow , vd Telia Company Sverige.

Hélène Barnekow

Hélène Barnekow är vd för Telia Sverige sedan juni 2015. Hon har, innan hon kom till Telia, gjort en spännande internationell karriär och har tidigare arbetat i ledarroller i flera olika länder och världsdelar och inom företag som EMC, Sony Ericsson och Ericsson.
Hélène är en förändringsledare som arbetar intensivt och framgångsrikt med kultur och värderingar för att skapa den nya generationens telekombolag och brinner för att skapa ett inkluderande ledarskap som tar Telia fram emot målet att bli "The New Generation Telco".

16.20

Talare presenteras senare.

16.45

Presentation av utmärkelsen Årets VD.

17.00

PAUS med Kaffe.

17.30

Culture is King. (Keynote)

Petter A. Stordalen, ägare & vd Strawberry samt styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

Petter A. Stordalen

Petter A. Stordalen är son till en köpman och började sälja jordgubbar i den lilla staden Porsgrunn. Idag är Petter ensam ägare och VD för Strawberry, ett privatägt nordiskt bolag bestående av 10 företag som är verksamma inom ett brett spektrum av affärsområden. Bolaget investerar främst inom fastigheter, finans, konst och hotellverksamhet, bland annat ett av Nordens största hotellföretag. Nordic Choice Hotels omfattar mer än 190 hotell, 3 hotellkedjor, 23 fristående hotell och sysselsätter 13 000 personer. Dessutom stöder Strawberry utvalda initiativ och organisationer som bidrar till ett mer hållbart samhälle.

18.15

Paneldiskussion med våra talare.

18.35

Presentation av utmärkelsen Årets VD.

18.45

Champagnemingel.

19.15

Prisutdelning Årets VD 2017.

19.45

Paneldiskussion med vinnarna.

20.00 - ca 22.00

Mat, mingel och möjlighet att knyta nya kontakter

Mingel bild - Årets VD 2015

Mat, mingel och underhållning.